Според последните проучвания е добре да консумирате 2300 милиграма натрий (1

...
Според последните проучвания е добре да консумирате 2300 милиграма натрий (1
Коментари Харесай

Седем опасни признака, че прекалявате със солта! Грозят ви коварни болести

Според последните изследвания е добре да консумирате 2300 мг натрий (1 ч. л.) на ден. Изчислено е обаче, че междинната дневна консумация е по-близка до 3,400 мг натрий (около 1 и 1/3 ч.л.). Прекомерният банкет на сол може да аргументи хипер анурия и да докара до съществени здравословни проблеми с времето.

Направихме лист с най-честите признаци, сочещи, че консумирате прекомерно доста сол, пише  jenata.blitz.bg

7. Подуване

Ако краката ви са подути или лицето ви е подпухнало заран, вие евентуално ядете прекалено много сол. Когато тялото ви стартира да задържа допълнително вода, то значи прекалявате със солта. Стига се до отоци.

6. Прекомерна жадност

Натрият, намиращ се в солта, оказва помощ да се балансира течността в тялото ви. Когато ядете прекалено много сол, тялото ви се нуждае от повече течности, тъй че мускулите и другите органи да действат вярно. Това е методът на тялото ви да поправя съотношението на натриева вода и питейната вода.

5. Промени в уринирането

Като предписание натрупването на натрий в тялото ви провокира съществени промени в уринирането, които могат да се появят заради две аргументи:

Консумирането на доста сол кара бъбреците ви да работят изключително. Това може да докара до бъбречно заболяване, което нормално прави уринирането по-често, а течността наподобява транспарантна и ясна.

Ако имате прекалено много натрий в тялото си, това може да се дължи на загуба на течности, което постоянно води до дехидратация. Когато има забележителна загуба на вода в тялото, урината понижава и има тъмножълт цвят.

4. Проблеми с костите

Приемът на сол може да бъде огромна спънка за здравия скелет. Когато ядете прекомерно доста елементарна сол се увеличава загубата на калций. Хроничният недостиг на калций може да докара до слаби кости, проблеми със зъбите и даже да провокира развиване на остеопороза.

3. Мускулни крампи

Поддържането на вярното равновесие на натрий и калий е от решаващо значение за здравето ви, защото тези химически детайли са виновни за свиването на мускулите. Ако разстроите равновесието си посредством потреблението на прекомерно количество сол, то може да почувствате конвулсии или стягане и болежка в мускулите.

2. Устойчиви главоболия

Излишната консумация на натрий усилва размера на кръвта ви. Това води до разширение на кръвоносните съдове, а то на собствен ред до високо кръвно налягане (хипертония) и вследствие на това може да провокира мощни главоболия.

1. Когнитивни проблеми

Хипертонията, породена от високия банкет на сол, може да повреди артериите, водещи до мозъка ви. Това би могло да повлияе на способността ви да мислите ясно и да затруднява концентрацията ви.

Освен това, непрекъснатото обезводняване може да докара до неприятна памет, чувство за отмалялост и постепенно реагиране.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР